torsdag 8 november 2007

Kyckling med rödcurry, grönsaker och kokosmjölk

En lättlagad, nyttig och framförallt billig maträtt med mycket smak och många fina färger.




Till 4 personer behöver du:

1 tsk rapsolja till stekning
1/2 grillad kyckling
1-2 msk rödcurry pasta
1 burk kokosmjölk
1 grönsak/hönsbuljongtärning
1 burk Eldorado wokgrönsaker
1 msk thai sweet chili sås
1/2 röd paprika
1 knippe brocolli
250 gram äggnudlar



Börja med att koka upp vatten till nudlarna och brocollin, de ska koka i ca 4 min var för sig och sedan hällas av. Under tiden steker du alla grönsakerna som du sköjt och strimlat i valfri storlek i 3-5 min på hög värme. Lägg sedan i kycklingen som du delat i lagom stora bitar och brocollin som är färdig kokt. Häll på kokosmjölken och sänk värmen. Tillstätt den röda currypastan och buljongtärningen. Rör i 1 msk thai sweet chili sås och smaka av. Uppskattad tid till förberedelser och lagning är ca 15 min.
Denna rätten kostar runt 15-20 kr per person, ett rimligt pris för en nyttig & god måltid. Du kan även servera ris eller couscous istället för nudlar som också är billiga alternativ. Exprementera gärna och byt ut kycklingen mot skaldjur eller nötkött. Du kan självklart göra en vegetarisk variant och hoppa över köttet och tillsätta mer grönsaker istället.



Pris per person: ca 16 kr



Smaklig måltid!

Inga kommentarer: