tisdag 22 januari 2008

Tacopaj

En spännande version av en traditionell mexikansk maträtt




Till 4 personer behöver du:

Till pajdegen:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g margarin
1,5 dl mjölk

Till Fyllningen:
500 g köttfärs
1 msk olja
1 lök
1 förpackning tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1/2 förpackning krossadetomater
1 tomat
1 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
1 dl riven mager ost

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop rumsttempererat margarin med mjöl, salt & bakpulver. Tillsätt mjölk och blanda till en fast jämn deg. Tryck ut degen i en form med höga kanter och låt den sedan stå i kylen medan du förbereder fyllningen.
Skala och hacka löken och stek i lite matfett i en stekpanna ihop med köttfärsen och pressa sedan i vitlöken. När köttfärsen är färdigstekt tillsätter du tacokryddan och de krossadetomaterna. Låt vätskan dunsta in och lägg sedan köttfärsen i pajskalet. Hacka tomaten och lägg över fyllningen. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs och den rivna osten och bred ut över tomaterna. Låt pajen stå i ugnen ca 15 minuter tills den fått en fin färg.

Pris per person: ca 18 kr


Smaklig måltid!

1 kommentar:

Cornelia sa...

Blir så sjukt gott om man i första lagret har: Köttfärs, krydda, 1 hackad lök, 1 dl vatten.

Andra lagret: 6 jalapenos, 1 hackad lök, 4 hackade tomater, 1 burk creme fraiche, 2 matskedar majonäs och 2 dl riven ost!(alltihop i en röra)

Toppa med lite riven ost, och sen in i ugnen tills fast och brun!