onsdag 9 januari 2008

Lättlagad lax i ugn med kallsås och potatis

En lättlagad och traditionell fiskrätt


Till 4 personer behöver du:

4 laxfiléer
12 medelstora potatisar
3dl gräddfil
3msk finhackad dill
Salt & peppar






Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisarna och lägg dem i en kastrull med vatten som täcker potatisen. Tillsätt salt och låt potatisen koka upp på hög värme. När det börjat koka kan du ta av locket och sänka temperaturen något. Låt potatisen sedan koka i ca. 20 min till den blir mjuk & fast. Medan potatisen kokar läggs laxfiléerna i en ugnssäkerform och kryddas med salt och peppar. När ugnen kommit upp i 225 grader ställer du in laxen i ca 12 min.

Såsen kan göras medan laxen står i ugnen. Blanda 3 dl gräddfil med 3 msk dill och salt och peppar. Smaka sedan av och låt såsen stå i kylen till resterande är klart.



Pris per person: ca 23 kr

Bon Appetit!

Inga kommentarer: