måndag 17 december 2007

Hasselnötsknäck

Lagom till Jul kommer här ett fantastiskt recept på hasselnötsknäck









Till ca 50 st behöver du:

Knäckformar
2,5 dl socker
2,5 dl ljussirap
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl hasselnötter
2 msk smör





Koka socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull i ca 20 min. Rör om då och då och se till så att du inte bränner blandningen eller dig själv. För att se om knäcken är klar tar du en msk och lägger i kallt vatten. Kan du rulla ihop smeten till en kula år den färdig att hällas upp annars kokar du den en stund till. När knäcken kokat klart lägger du i hasselnötterna som du har hackat under tiden knäcken kokat och 2 msk smör. Sprid ut ca 50 st knäckformar på en plåt och häll i knäcken. Låt stå på svalning en stund innan ni provsmakar!

Inga kommentarer: