tisdag 1 april 2008

Fiskgratäng med dillsås och potatismos

Till fyra personer behöver du:

12 medelstora potatisar
2-3dl mjölk
salt
peppar

Ca. 400g torskfiléer eller liknande
1 msk margarin

Sås:
½ dl matlagningsgrädde
1½ dl lättmjölk
1 msk soja
1 msk dill


Skala potatisarna och lägg dem i en kastrull med vatten som täcker potatisen.
Tillsätt salt och låt potatisen koka upp på hög värme.
När det börjat koka kan du ta av locket och sänka temperaturen något.
Låt potatisen sedan koka i ca. 20 min till den blir mjuk & fast.

Under tiden som potatisen kokar:
– sätt på ugnen på 200grader.
– smörj in en ugnssäker form med margarinet
– koka upp ingredienserna till såsen.

När såsen kokat upp, ta av den från plattan och låt den stå.
När potatisen är färdig, häll ut vattnet, tillsätt mjölk, lite i taget för önskat resultat, pressa potatisen och vispa det tills det blir ett fint mos.
Smaksätt med salt och peppar.

Smaksätt fisken med salt och peppar. Lägg i den i den smorda formen.
Häll såsen så den täcker fisken.
Tillsätt moset, klicka försiktigt runt kanterna. Så det blir jämt.
Sätt in formen i högt upp i ugnen i ca. 15 minuter.

Pris per person: ca 20 kr

Inga kommentarer: