tisdag 1 april 2008

Lasagne

Till 4 personer behöver du:


400 g köttfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano, basilika, timjan
1 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
9 lasagneplattor


Ostsås:
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost gratäng
1/2 tsk salt



Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 21/2 dl av osten och smaksätt med salt.Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.

Pris per person ca: 18 kr

4 kommentarer:

Anonym sa...

Om man vill spara ännu mer pengar kan man fylla ut köttfärsen med rivna morötter! Då räcker det gott och väl med 3/4 av den beräknade köttfärsen.

//En fattig student

C sa...

Ni som gör den här bloggen verkar inte leva ett studentliv som man gör. Man har verkligen inte råd att göra mat som kostar 16 per person, det är alldeles för dyrt! Sån lyx har då i alla fall inte jag råd med! Så jag vet inte vad för typ av studenter ni är, ni kanske har extrajobb också eller lever hos era föräldrar. Nåja, trist. Måste googla bättre.

Amanda sa...

Eftersom det är för 4 pers är det 4,5 kr/pers.

Anonym sa...

står klart och tydligt 18 kr per person